Van alle productgroepen op Zakelijke Software hebben wij het meest verstand van Webshop Software. Wij beheren namelijk verschillende websites over webshop software vergelijken.
Meest populair afgelopen 30 dagen: Shopify
De software moet verder makkelijk in gebruik zijn, goed aansluiten bij verschillende organisaties ( flexibiliteit ) en goed aansluiten bij de Nederlandse vereisten / gebruiken.
Niet alleen de direct leidinggevende geeft feedback, maar ook andere directe collega's en zelfs klanten worden bij 360 graden feedback betrokken. Met 360 graden feedback software kun je dit traject professionaliseren en eenvoudig en efficiënt in een bedrijf invoeren.
Webshop software, welk software pakket moet jij voor jouw webshop nemen? Er zijn zo'n 8 keuzes en vele reviews.
Toont alle 2 resultaten
Lees verderAls je in Nederland al ruim 42.000 Webshops op jouw webshop platform hebt staan, dan doe je iets goed. Lees alles over
Webflow is goede software voor ondernemers die een webshop willen beginnen. Voornamelijk voor startende webshop eigenaren een goed pakket.
Wij krijgen vaak de vraag wat de beste webshop software is, maar hier is eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Ook als wij een favoriet zouden hebben, wil dat niet per se betekenen dat de betreffende webwinkel software aanbieder ook het beste is voor jouw onderneming. Iedereen heeft weer andere eisen en wensen. Ook je budget zou een doorslaggevende factor kunnen zijn in het uitkiezen van het voor jouw beste webwinkel pakket. We hebben in ieder geval een aantal goede aanbieders voor je in kaart gebracht.
Zoals je wellicht is opgevallen zijn alle bovenstaande webshop oplossingen SaaS-producten. Hier betaal je een vast bedrag per maand voor de service en het laten draaien van de webshop.
Deze oplossingen zijn niet alleen ideaal voor mensen zonder technische kennis. Het is ook ideaal voor ondernemingen die niet zelf de zorg willen dragen voor de webservers en de software die daarop draait. Bij een SaaS hosted webshop wordt dit namelijk geheel uit handen genomen! Zo kun je jezelf volledig concentreren op de inhoud en marketing van je webwinkel. Zeker voor mensen en organisaties die net beginnen met een webwinkel is zo`n product verstandig.
Een ander voordeel van de hosted webshop oplossingen is dat je eigenlijk altijd gratis een proefperiode kan aanvragen. Tijdens deze proefperiode heb je de mogelijkheid om de beste webshop software in alle rust uit te proberen. Op deze manier krijg je een goed gevoel van de mogelijkheden die de webshop software je biedt en weet je ook direct of dit aansluit bij je verwachtingen en eisen.
Ook voor de meer ervaren webwinkelier, die zich niet bezig wil houden met de technische kant van het runnen van een webshop, is dit een ideale oplossing. De software werkt simpelweg altijd en hierdoor kun je je als ondernemer volledig concentreren op het verkopen van producten. Dit betekent in de praktijk dat je je bijvoorbeeld geen zorgen hoeft te maken over updates of eventuele storingen binnen je webshop. Tenzij je een hele goede reden hebt, is het gebruik van een SaaS webshop oplossing eigenlijk altijd onze favoriet.
Om wat duidelijkheid te geven over de aandachtspunten bij het kiezen van de juiste webwinkelsoftware hebben we een paar handvatten. Hieronder zullen we een aantal van de belangrijkste punten noemen en toelichten.
We raden je aan om een lijstje van jouw wensen te maken. Op deze manier kan je bij het vergelijken van webwinkel software direct zien of de software geschikt is voor jouw eisen.
De meeste ondernemers willen hun merk en dus ook de webshop een eigen look & feel meegeven. Een uitstraling waar klanten de winkel aan kunnen herkennen. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke designmogelijkheden er zijn Er zijn bij de meeste aanbieders wel kant en klare thema's er beschikbaar om de webwinkel het uiterlijk te geven wat jij graag wilt.
In de meeste gevallen wordt er voor een bestaand template of thema gekozen dat in de buurt komt van de wensen van de ondernemer. Vanuit daar kunnen een aantal aanpassingen gemaakt worden zodat de webshop er precies uit komt te zien zoals gewenst is. Als er geen template of theme bestaat dat enigszins aan jouw wensen voldoet is het in de meeste gevallen nodig om een professionele designer in te schakelen. Daarbij is het zo dat sommige webshop software zich in zijn geheel niet leent om een design te maken zodat je er tevreden mee bent. Als je wensen dusdanig anders zijn dan de bestaande oplossingen ben je in de meeste gevallen het best uit met open source software dat qua uiterlijk heel uitgebreid aan te passen is. Woocommerce en Magento zijn voorbeelden hiervan.
De meeste ondernemer hechten er grote waarde aan dat de webshop goed kan scoren in de zoekresultaten van Google. Om deze kans zo groot mogelijk te maken is het van groot belang dat er bij de opbouw van de pagina's en de broncode rekening is gehouden met bepaalde seo (search engine optimization) principes.
Niet alle webwinkel pakketten doen dit even goed. Voorbeelden van webshop pakketten die dit uitstekend doen zijn Lightspeed en Woocommerce. Beide hebben voldoende mogelijkheden om de webshop seo vriendelijk te maken.
Producten toevoegen en bewerken, bestellingen inzien en behandelen, instellingen aanpassen, inhoud bewerken, klantgegevens, betaalmethodes toevoegen en meer van dat soort zaken gebeuren in de backend van de software. Al deze acties wil je uiteraard zo gemakkelijk en goed mogelijk uit voeren. De gebruiksvriendelijkheid van webshop software is van groot belang.
Met een overzichtelijke beheeromgeving gaat dit gestroomlijnder dan wanneer de backend niet lekker werkt. Let er daarom op dat de backend overzichtelijk is en gemakkelijk werkt. Voor sommige bedrijven is het wellicht ook handig dat de backend sowieso Nederlandstalig is.
Steeds meer mensen shoppen online op hun telefoon of tablet. Het is dan ook van het grootste belang dat ook deze mensen de best mogelijk ervaring op jouw webshop hebben.
Let er op dat de webshop software en het thema of template dat je gaat gebruiken ook gemakkelijk te bekijken is op smartphones en tablets. Wanneer een webshop geschikt is voor mobiel en tablet wordt dit responsive genoemd. Je kunt er dus op letten of het thema dat je wilt kiezen inderdaad responsive is.
Het is uiteraard heel erg belangrijk om betalingen te kunnen ontvangen in jouw webshop. Bekijk daarom of de juiste payment service provider beschikbaar is voor de webwinkelsoftware die jij wilt gebruiken. De payment service provider bepaalt welke betaalmethoden geaccepteerd kunnen worden. In Nederland moet je met jouw webshop software sowieso iDeal betalingen kunnen ontvangen.
Sinds de komst van een Mollie is dit wel wat verandert, dergelijke software is bij vrijwel ieder webshop software pakket te gebruiken.
Zoals je ziet is het kiezen van de beste webwinkel software geen makkelijke opgave. Het is niet echt een klus van webshop software vergelijken, maar meer het vinden van de software die jou als ondernemer een prettig gevoel geeft en aansluit bij jouw wensen. We raden je dan ook van harte aan om echt de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. Lees reviews op meerdere sites, bijvoorbeeld deze site (Webshopgenius) heeft uitgebreide uitleg per aanbieder.
Zoals aangegeven is overstappen op een later moment een flinke klus en in sommige gevallen bijna praktisch onmogelijk. Als je echt een goede webwinkel wilt maken zul je moeten beginnen met het kiezen voor de juiste software waar jij goed mee uit de voeten kunt.
Als je fysieke producten online wilt gaan verkopen is een webwinkel, ook wel webshop genoemd, eigenlijk altijd noodzakelijk. Er zijn verschillende soorten software beschikbaar die het relatief gemakkelijk maken om je eigen winkel online te starten. Bedenk wel dat het maken van een webwinkel veel voorbereiding en weloverwogen keuzes vereist, gebruik de informatie op onze website voor de juiste informatie.
Omdat de eisen en tevens de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, proberen wij wat licht in de duisternis van technische oplossingen te presenteren en uit te leggen. In het webwinkel gedeelte van onze website proberen we dan ook een zo duidelijk en uitgebreid scala aan mogelijkheden te presenteren en toe te lichten. Ook geven we je tips en tricks waar je op moet letten bij de keuze van jouw webwinkel software.
Er is een duidelijk verschil tussen website en webshop software: webshop software is specifiek gemaakt om het maken en beheren van een webwinkel te vereenvoudigen. Met website software kan het mogelijk zijn om een webshop te maken, maar hier is het niet specifiek voor gemaakt. Wil je een webshop beginnen, zorg dan dat je goed en nadrukkelijk kijk naar webshop software. Met webshop software wordt het bouwen, creeeren en beheren van je eigen webwinkel mogelijk zonder vergaande programmeerkennis. Geschikte systemen zijn bijvoorbeeld Shopify, CCV Shop, WooCommerce, JouwWeb. De meeste webshop software systemen werken met een drag and drop builder.
Met webshop software heb je software die specifiek gemaakt is voor het bouwen van een webshop. Daarbij is dus ook gedacht aan de structuur, inrichting, voorraad, koppeling met betaalsystemen en hoef je niet zelf alles uit te vogelen maar wordt je al aardig op weg geholpen.
Ja, er is behoorlijk wat gratis webshop software, de bekendste zijn WooCommerce en Magento, maar deze systemen vergen aardig wat programmeerkennis. Betaalde pakkettten zijn er onder meer van Shopify, CCV Shop en Lightspeed. Met deze systemen staat eigenlijk alles al klaar voor gebruik en kan jij goed van start. Ook koppelingen met betalingen via iDeal en verzending via PostNL of voorraadbeheer staan dan al voor je klaar. ✔️ Wat is webshop software?
✔️ Wat zijn de voordelen van webshop software?
✔️ Is er gratis webshop software?
Via onze reviews en vergelijkingen helpen wij maandelijks vele ondernemingen met het vinden van de beste zakelijke- en bedrijfssoftware.