lightspeed logo 300x300

Lightspeed Webshop Software

Lightspeed is één van de grootste webshop software leveranciers van Nederland. De software heeft een zeer sterke SEO Focus, wat fijn is voor alle soorten webshop houders. Lees meer!

Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten. Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten.

icoonProductdetails

Begin Prijs€ 49 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Blog
Gratis Retail Tools
Gratis Horeca Tools
Support Werkuren
Chat, Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL BedrijfLightspeedhq.nl
HoofdkantoorAmsterdam

icoonLightspeed als Webshop Software

Voorheen heette Lightspeed: SEO Shop, dit komt duidelijk tot uiting in het product dat sterk zijn mannetje staat op het gebied van SEO. Daarbij is Lightspeed onderhand een breed gedragen webshop systeem met vele grote en kleine klanten. Alles op de website van Lightspeed straalt ook ‘professionaliteit' uit.

Kwalitatief bijzonder sterk

Per branche verschillende systemen

De Techniek loopt voorop

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Review Lightspeed Webshop Software

Lightspeed is de nieuwe naam van Seoshop. Dit betekent in feite dat de software precies gelijk is of beter is geworden ten op zichte van Seoshop. Dat is dan ook de reden dat we over Lightspeed net zo enthousiast zijn als over Seoshop. Met de jarenlange ervaring van Seoshop in huis en de kracht van het bedrijf dat het overgenomen heeft, Lightspeed pos, kan de software eigenlijk alleen nog maar beter worden.

Lightspeed is gemaakt om goed te scoren in de verschillende zoekmachines zoals Google en Bing. Dit doel wordt bereikt door technische optimalisatie, hierbij moet je denken aan snelheid, url structuren, optimale crawlbaarheid en veel seo instellingen die je zelf kunt instellen in je webshop.

Naast het feit dat het technisch klopt is de webshop software van Lightspeed ook zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien is het op vele fronten aanpasbaar of uitbreidbaar. Dit zorgt er voor dat het pakket interessant wordt voor veel verschillende ondernemingen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat grote bedrijven als Heineken, Philips Lighting en National Geographic Nederland gekozen hebben voor deze partij om hun webshop in onder te brengen.

In deze Lightspeed review vind je de volgende onderwerpen:

Lightspeed kosten

De goede software komt wel een bepaald prijskaartje. In vergelijking met andere webshop software zoals bijvoorbeeld Ccv shop is het aan de dure kant. Daartegenover staat wel dat er veel meer mogelijkheden zijn. Wij vinden dit pakket de prijs dan ook wel waard. Mocht je niet veel mogelijkheden nodig hebben kan je kijken naar een  eenvoudiger goedkoper pakket bij een andere aanbieder.

Voor Lightspeed zijn er verschillende pakketten te kiezen die allen een eigen prijskaartje hebben. Het verschil in de verschillende pakketten bestaat uit de limiet van het aantal producten dat je in de webshop kunt plaatsen, het aantal beheerderaccounts en de mate van ondersteuning die je krijgt bij de verschillende pakketten van Lightspeed.

Hieronder zie je een screenshot gemaakt tijdens het moment van schrijven van de verschillende pakketten die bij Lightspeed aan te schaffen zijn.

Lightspeed pakketten

Pakketten van Lightspeed


Je kunt op de afbeelding hierboven klikken voor een grotere versie zodat je kan zien wat de verschillen per pakket zijn.

Hierbij moet wel vermeld worden dat de kosten van Lightspeed e-commerce snel kunnen oplopen wanneer er extra opties nodig zijn in de webwinkel. Je betaalt namelijk per module die je aanschaft en gebruikt.

Beheeromgeving van Lightspeed

De beheerdersomgeving, ook wel backend genoemd, is zeer overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik te noemen. Dit komt mede door het feit dat alles intuïtief is gemaakt. De meeste zullen direct begrijpen hoe ze bepaalde zaken moeten uitvoeren in de beheeromgeving. De Zaken die gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden in de backend zijn bijvoorbeeld: het beheren van producten, pagina's en blogs schrijven, bestellingen inzien en afhandelen, seo opties beheren, het gebruik van de verschillende add-ons die aangeschaft kunnen worden en nog vele andere opties. Dit beviel ons heel erg goed tijdens deze review.

De beheeromgeving is met recht 1 van de betere beheeromgevingen die wij gezien hebben in een webshop. Wanneer je dus een gemakkelijke beheeromgeving wilt in je webshop is Lightspeed een echte aanrader. Dit kan nog extra interessant zijn als er meerdere mensen in de backend moeten gaan werken. Het uitleggen is veel korter werk dan bij andere systemen die er op de markt te verkrijgen zijn.

Het uiterlijk van een Lightspeed webshop

Natuurlijk moet een webwinkel er op en top verzorgd uitzien. Je wilt dat jouw webshop een eigen aantrekkelijk karakter heeft voor de doelgroep die jij gaat bedienen. Gelukkig zijn er voor de Lightspeed webshops veel thema's of templates aanwezig die je zo nodig nog kunt aanpassen naar je eigen wensen. Dat aanpassen kan met html en css, wanneer je dit zelf niet kunt heeft Lightspeed een overzicht met designers die de nodige aanpassingen voor jou kunnen maken.

Ook is het natuurlijk mogelijk om zo een designer in te huren om een geheel nieuw ontwerp voor je webshop te laten maken. Dit kost natuurlijk wel extra geld. Hoe hoog de kosten zullen zijn is afhankelijk van je wensen.

Koppelingen met andere software

Er zijn erg veel add-ons beschikbaar voor Lightspeed webshops. Hierdoor de integratie met andere software en services gemakkelijk wordt gemaakt. Je kunt hierbij denken aan koppelingen met marketingkanalen, boekhoudpakketten, voorraadbeheerpakketten enzovoort. Hieronder een overzicht met de in onze ogen meest gebruikte koppelingen.

Aanmaken van feeds voor andere websites

Je bent vast wel bekend met vergelijkingssites die op het internet te vinden zijn. Ook heb je waarschijnlijk wel eens de advertenties voor producten bij Google gezien en natuurlijk ben je ook weleens op Marktplaats geweest.

Om jouw producten efficient op deze websites te publiceren zijn er add-ons voor Lightspeed verkrijgbaar. Deze kunnen automatisch een feed aanmaken die de verschillende platformen gemakkelijk kunnen inladen. Op deze manier bereik je op een snelle manier een veel groter publiek. Afhankelijk van je doelgroep kan je 1 of meerdere van deze kanalen inzetten.

Verkopen op Lightspeed webshops met de hulp van affiliates

Er zijn verschillende affiliate platformen waar publishers en adverteerders (zoals jij met een webshop) samen komen. Het idee is dat de publisher op wat voor manier dan ook publiciteit creëert voor de producten of service die jij verkoopt. Wanneer deze publisher iemand naar jouw webshop verwijst en diegene een aankoop doet ontvangt de publisher een percentage van de verkoop.

Dit is voor jouw als webshop eigenaar een ideale manier van reclame maken omdat je alleen maar hoeft te betalen wanneer iemand daadwerkelijk voor een kopende bezoeker zorgt.

Voor Lightspeed is er ook een add-on beschikbaar die er voor zorgt dat de integratie verschillende affiliate platformen gemakkelijk verloopt. De affiliate platformen zorgen er op hun beurt weer voor dat de verkopen via een publisher goed geregistreerd worden.

Geschikt voor het buitenland

Lightspeed is sinds kort in handen van een Canadees bedrijf, dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de mogelijkheden om internationaal te verkopen met Lightspeed alleen nog maar beter worden. De mogelijkheden waren namelijk al groot om actief te zijn in het buitenland met jouw Lightspeed webshop.

Dit wordt onder meer onderstreept door de vele verschillende betaalmogelijkheden die je kunt aansluiten op Lightspeed shops. Ook kan de webshop bepaalde elementen automatisch vertalen in 14 talen, is het bekend met de regelgeving van verschillende landen en is de koppeling met leveranciers van verschillende landen kant en klaar. Wij hebben voor deze review een Duitse versie voor onze webshop gemakkelijk aangemaakt.

Conclusie Lightspeed

Lightspeed is er voor de serieuze webwinkelier die graag groot denkt en voorbereid de toekomst wil ingaan. Als jij namelijk je webshop in een later stadium wilt schalen is het geen probleem voor Lightspeed om met je mee te schalen. Dit is met name door de verschillende add-ons die er beschikbaar zijn die de functionaliteit van je webwinkel op een gemakkelijke manier uitbreiden.

Daarnaast is het feit dat de webshop software uitermate geschikt is voor SEO optimalisatie een echt pluspunt. Bezoekers die via de zoekmachines op je website terecht komen zijn namelijk gratis bezoekers en daar willen we er allemaal zoveel mogelijk van. Uit onze review blijkt dat Lightspeed daar echter veel presteert dan de concurrentie.

De kosten voor Lightspeed zijn hoger dan dat bij andere pakketten het geval is, maar daar krijg je ook daadwerkelijk een echt topproduct voor terug.