shopify logo 300x300

Shopify Webshop Software

Shopify is een professionele webshop aanbieder met zeer veel ervaring. Shopify Webwinkel Software wordt voortdurend doorontwikkeld. Dit maakt het een ideale partij, lees waarom!

Wie gebruikt deze software? Shopify is ideaal voor webwinkel starters met ambitie die graag willen doorgroeien of webwinkels die al groot zijn. Wie gebruikt deze software? Shopify is ideaal voor webwinkel starters met ambitie die graag willen doorgroeien of webwinkels die al groot zijn.

icoonProductdetails

Begin Prijs€ 25,5 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL BedrijfShopify.com
HoofdkantoorCanada

icoonWat is Shopify?

Shopify lijkt veel op Lightspeed, echter is Shopify meer een Amerikaans product. Door recente ontwikkelingen sluit de webshop software steeds meer aan op de Nederlandse markt. Daarbij is Shopify ook nog eens iets goedkoper dan de concurrenten. Dat maakt het een interessante partij voor startende webshops, al helemaal als je ooit internationaal wilt gaan met jouw webshop.

Zeer veel ontwikkeling

Simpele Setup

Geoptimaliseerd voor Groei

Voorraad overal up-to-date

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Onze Shopify Ervaring

Shopify is een van de snelst groeiende hosted e-commerce platforms ter wereld. De snelle groei komt niet zomaar uit de lucht vallen, bij de ontwikkeling van het systeem is enorm veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. Om een webwinkel in het content management systeem van Shopify te bouwen is dan ook absoluut geen technische kennis vereist.

Als je kijkt naar de vraag,  Wat is Shopify nou precies? Dan is er één definitie die ze zelf ook uitgebreid weergeven: Shopify is niet alleen het beste E-commerce platform, maar het Shopify platform heeft alles wat je nodig hebt als je online wilt verkopen.

Door de eenvoud van het systeem stelt Shopify particulieren als bedrijven in staat om snel en gemakkelijk een webshop op te zetten. Een bijkomend voordeel is dat het hier om een ‘hosted e-commerce platform’ gaat wat betekent dat iedere webwinkel die aangemaakt wordt via het CMS systeem van Shopify, draait op een server die beheert wordt door Shopify.

De server van Shopify is de eerste server die samenwerkt met een CDN (Content Delivery Network) partij. Door deze samenwerking is uw webshop overal ter wereld enorm snel voor de eindgebruiker. Het CDN netwerk is een netwerk waarin verschillende servers over de hele wereld geplaatst worden zodat iedere bezoeker, ongeacht waar hij of zij zich bevindt, een snelle en dus prettige gebruikservaring heeft op jouw webshop.

Kosten Shopify platform

Omdat Shopify het eerste e-commerce platform is dat gebruik maakt van het CDN netwerk en gebruiksvriendelijkheid hoog heeft, kun je verwachten dat het systeem niet gratis te gebruiken is. De uiteindelijke prijs voor het systeem is weliswaar goedkoper dan vergelijkbare platformen. In het plaatje hieronder een overzicht van de verschillende pakketten en bijbehorende tarieven:

Shopify 2019 tarieven

Shopify biedt dus vier verschillende pakketten aan: Basic, Shopify, Advanced en Plus. Het verschil zit hem met name in de functionaliteiten die mogelijk zijn en de fee die betaald wordt per verkocht product. Ook kun je in het Basic pakket geen Reigster Shifts of Gift Cards toevoegen.  Betreft de verschillende fees die afgedragen dienen te worden per verkoop, geldt dat alleen voor koppelingen met externe payment service providers. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Shopify betaalmethode wordt binnen alle pakketten geen fee in rekening gebracht.

Backend Shopify

Als klant van Shopify kun je via de backend verschillende zaken aanpassen om jouw webshop zo goed en duidelijk mogelijk in te richten. Hieronder enkele voorbeelden van functionaliteiten die te gebruiken zijn:

  • Producten beheren; aanpassen van huidige en toevoegen van nieuwe.
  • Content beheren; aanpassen van huidige blogberichten en pagina’s en toevoegen van nieuwe.
  • Klantenservice via de chatfunctie (24/7 ondersteuning via mobiele telefoon, chat of e-mail)
  • Facturen beheren
  • Pakbonnen uitprinten

Tijdens onze review hebben we de back-end als zeer prettig ervaren. Alles voelt gemakkelijk aan werkt uitstekend.

Thema opties

Als je start met een webwinkel wil je deze natuurlijk volledig naar eigen wens inrichten en een uniek design geven. Via de website van Shopify is het mogelijk om een thema uit te kiezen, dit thema vormt dan de basis van jouw webwinkel. Deze thema’s zijn opgebouwd vanuit basis wensen en het kan zo zijn dat je hier zelf niet tevreden mee bent en graag bepaalde punten anders wilt zien. Als je zelf kennis hebt van het customizen van een CMS systeem is dit goed te doen, anders kun je altijd contact opnemen met Shopify en kunnen zij het op maat maken. Maatoplossingen kosten wel geld, maar uiteindelijk zal het altijd goedkoper zijn om vanuit een thema te werken en dan bepaalde zaken op maat te laten maken dan wanneer je een eigen thema laat ontwikkelen.

Koppelingen integereren

Net als bij alle andere webshop software systemen is het ook bij Shopify mogelijk om koppelingen te integreren in het CMS systeem. We bespreken hieronder alle verschillende soorten koppelingen die te maken zijn met Shopify.

Betaalproviders

Shopify adviseert om gebruik te maken van iDEAL, dit heeft er mee te maken dat maar liefst 90% van alle Nederlanders bereid is te betalen via dit systeem. Om vervolgens te betalingen van iDEAL te ontvangen wordt Mollie weer geadviseerd. Mollie accepteert vrijwel alle payment service providers en banken en brengt voor iedere transactie maar 0,45 eurocent in rekening.

Benieuwd naar de exacte mogelijkheden van Mollie? Bekijk dan onze pagina over Mollie voor een compleet overzicht.

Boekhoudsystemen

Wanneer alle betalingen, facturatie en verzendingen allemaal automatisch verlopen wil je natuurlijk niet alsnog bezig zijn met het verwerken van deze informatie in je boekhouding. Daarom maakt Shopify het ook mogelijk om een koppeling te integreren met verschillende boekhoudsystemen als Exact Online en Yuki.

Shopify Reviews

In de laatste jaren zijn de reviews voor Shopify stukken positiever geworden voor Nederlandse gebruikers. Door de wereldwijde focus en daardoor veel mogelijkheden om voor Shopify om te investeren in het product lopen ze nu op veel vlakken voor op de concurrentie. Dit zie je terug in de recensies. Op de website van Shopify kan je deze reviews ook goed lezen.

Marketingkanalen

Via de Shopify App store kun je verschillende modules in gaan zetten om jouw producten uiteindelijk te vermarkten. Zo biedt de App store een koppeling aan met o.a.:

  • Google Shopping
  • Verschillende affiliate netwerken
  • Google Adwords
  • Facebook advertenties
  • Email marketing software

Conclusie webwinkelsoftware Shopify

Het team van Zakelijkesoftware.com beoordeeld Shopify als een prima oplossing voor het opzetten van een webwinkel. De integratie naar het Nederlands is prima gedaan en je kunt prima een webwinkel voor Nederland runnen. Dit viel ons alles mee tijdens onze review, vroeger was dit namelijk het grootste probleem.

Het bedrijf is ook één van de actiefste / snelst groeiende start-ups van dit moment. Dit zorgt er voor dat er veel en vaak verbeteringen doorgevoerd worden. Dus de webshop software is de afgelopen tijd echt heel goed geworden. De integratie met iDeal gaat heel gemakkelijk, iets dat vroeger niet zo was. Tijdens deze Shopify review is gebleken dat je met deze aanbieder op hoog niveau in Nederland een webshop kan managen.