webflow logo 300x300

Webflow Webshop Software

Webflow is goede software voor ondernemers die een webshop willen beginnen. Voornamelijk voor startende webshop eigenaren een ideaal pakket. Lees alles!

Wie gebruikt deze software? Webflow wordt veel als e-commerce systeem gebruikt door internationaal startende webshop eigenaren. Wie gebruikt deze software? Webflow wordt veel als e-commerce systeem gebruikt door internationaal startende webshop eigenaren.

icoonProductdetails

Begin Prijs€ 25,5 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Webflow Academy
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL BedrijfWebflow
HoofdkantoorSan Fransisco

icoonWebflow Webshop Software

Ben je op zoek naar een webshop pakket, waarmee je alle vrijheid hebt om tot een goed uitziende webwinkel te komen? In dat geval sluit het Webflow webshop pakket wellicht op je wensen aan! Met dit pakket creëer je prachtige webwinkels, zonder veel technische kennis nodig te hebben. Het Webflow eCommerce pakket biedt niet alleen veel vrijheid, maar is daarbij heel eenvoudig te gebruiken. In deze Webflow review vertellen we je er meer over!

Ook hosting

Mooie Lay-outs

Drag & Drop

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Webflow Review

Ben je op zoek naar een webshop pakket, waarmee je alle vrijheid hebt om tot een perfecte webwinkel te komen? In dat geval sluit het Webflow webshop pakket wellicht op je wensen aan! Met dit pakket creëer je prachtige webwinkels, zonder veel technische kennis nodig te hebben. Het Webflow eCommerce pakket biedt niet alleen veel vrijheid, maar is daarbij heel eenvoudig te gebruiken. In deze Webflow review vertellen we je er meer over!

Webflow webshop pakket

Het Webflow webshop pakket valt enigszins te vergelijken met Woocommerce, een plug-in van WordPress. Een belangrijk verschil tussen beide webshop pakketten, is het feit dat je een webshop binnen Webflow helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Je kiest hierbij niet voor een bestaande template, maar ontwikkelt deze helemaal zelf! Hier heb je geen technische kennis voor nodig. Aan de hand van een handig dashboard, voeg je snel en eenvoudig verschillende componenten aan je pagina’s toe.

Plaats bijvoorbeeld verschillende producten naast elkaar, voeg een afbeelding toe en voorzie de producten van een productomschrijving. Met verschillende balkjes en knoppen naast het dashboard kun je kleuren, vormen en stijlen selecteren. Ook voeg je razendsnel een Webflow background image aan je pagina’s toe. Het kan verstandig zijn om vooraf de Webflow 101 crash course te volgen. Deze twee uur durende Webflow cursus kun je via de Webflow academy volgen.

Kosten Webflow webshop pakket

Webflow biedt de mogelijkheid om eerst een gratis proefaccount aan te maken. Met dit account kun je de verschillende functies van het Webflow eCommerce pakket gratis uitproberen. Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan met een eigen webwinkel, dien je een van de drie Webflow pakketten af te nemen. Je hebt hierbij de keuze uit het Standard-, Plus- en Advanced-pakket.

Het Standard-pakket kost je maandelijks 36 dollar. Je beschikt hiermee over alle functies om tot een simpele, maar mooie webwinkel te kunnen komen! Mocht je meer uit je webwinkel willen halen, dan kan het Plus-pakket interessant zijn. Hierbij betaal je geen vergoeding over je transacties en zal er geen reclame in e-mails staan, die je naar klanten verstuurt. Het Plus-pakket kost maandelijks 72 dollar.

Voor de grotere webwinkels is het Advanced-pakket van Webflow interessant. Dit pakket kost maandelijks 212 dollar en biedt je alles, wat je van een webshop pakket mag verwachten. Ten opzichte van het Plus-pakket zit het verschil voornamelijk in het aantal gebruikers en de maximale omzet, die je webwinkel mag hebben. Deze omzet ligt bij het Plus-pakket op 200 duizend dollar per jaar. Voor het Advanced-pakket is de limiet op 500 duizend dollar per jaar gezet.

Functies en koppelingen van Webflow

Webflow biedt de mogelijkheid om je website of webwinkel te combineren met meer dan 750 verschillende apps. Zo kun je transacties exporteren naar Google Spreadsheets, is het mogelijk om een koppeling te maken met social media, enzovoorts. Ook het toevoegen van een Wefblow contact form is een voorbeeld van de mogelijkheden, die deze Webflow apps je bieden. De mogelijkheid om extra functies aan je website toe te voegen met deze apps, valt te vergelijken met de plug-ins die Woocommerce biedt.

Een belangrijk voordeel van Webflow ten opzichte van Woocommerce, is het feit dat je de Webflow checkout page naar eigen inzicht vorm kunt geven. Dit is binnen het Woocommerce webshop pakket aanzienlijk lastiger! Bepaal zelf waar je de Webflow buttons plaatst, om op deze wijze de conversieratio van je webwinkel te optimaliseren. Ook handig is het feit dat producten geïmporteerd kunnen worden via een CSV-bestand.

Beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Eerder in deze Webflow review werd al aangehaald, dat je voor handige cursussen naar de Webflow university kunt gaan. Dit is een onderdeel van de website van Webflow, waar je gratis gebruik van kunt maken als lid van dit platform. Je vindt hier tientallen uren aan instructies, om het maximale uit het Webflow webshop pakket te kunnen halen. Voor meer informatie kun je ook op het Webflow forum terecht. Hier kun je vragen stellen aan andere gebruikers, of zelf vragen beantwoorden.

Houd er rekening mee dat het Webflow platform nog in ontwikkeling is. Sommige functies uit het Webflow webshop pakket zijn momenteel nog niet te gebruiken. In dat opzicht is de gebruiksvriendelijkheid van dit pakket enigszins beperkt. Datzelfde geldt voor het feit, dat het webshop pakket nog niet in het Nederlands beschikbaar is.

Conclusies over Webflow webshop pakket

Kortom, met het Webflow eCommerce pakket heb je alle mogelijkheden om tot een prachtige webwinkel te komen. In veel gevallen zal het Standard-pakket volstaan! Pas wanneer je webwinkel sterk groeit, kan het de overweging waard zijn om voor een van de grotere pakketten te kiezen. In vergelijking met andere webshop pakketten is het Webflow eCommerce pakket relatief duur.

Een nadeel aan het huidige webshop pakket van Webflow, is het feit dat deze organisatie nog sterk in ontwikkeling is. Dit maakt dat sommige functies nog niet beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de betaalopties van je webwinkel uit te breiden. Zeker voor Nederlandse organisaties kan dit een nadeel zijn. Veel Nederlanders gebruiken immers iDeal.