webdesign header

Beste Website Software

Zakelijke Software » Beste Website Software

Een website maken is steeds gemakkelijker geworden, vooral dankzij de website software die tegenwoordig online aangeboden wordt. Er zijn verschillende aanbieders van website software, zoals Wix, JouwWeb en Jimdo. Daar komen systemen als WordPress en bijvoorbeeld Joomla bij! In dit artikel zetten we de beste website software aanbieders van dit moment voor je op een rijtje. Zo wordt het makkelijker om voor een van deze pakketten te kiezen wanneer je een website wilt gaan maken.

jouwweb 150
8p/m
 • Zonder technische kennis een mooie en professionele website maken
 • Gebruiksvriendelijk klikken en slepen
 • Nederlandse helpdesk
 • Eerst gratis website maken
 • Webshop is ook mogelijk
 • Veel elementen eenvoudig aanpasbaar
wix 150 x 300 logo
12.41p/m
 • Internationaal platform met keuze uit veel verschillende templates
 • grote databank voor foto`s
 • Eigen HTML toe te voegen
 • Webshop is mogelijk
 • Veel extra opties
 • Gratis betrouwbare hosting
wordpress 150 x 300 logo
8p/m
 • Meest gebruikte CMS ter wereld met veel vrijheid tot aanpassingen
 • Duizenden templates
 • Vele plugins te downloaden
 • Veel ontwerpvrijheid
 • Ook geschikt voor professionals
 • Enige technische kennis vereist

JouwWeb

jouwweb logo 300x300De hekkensluiter in de top 3 beste website software is JouwWeb. De werking hiervan valt te vergelijken met die van Wix. Ook JouwWeb biedt gratis website software aan, waarmee het niet mogelijk is om je eigen domeinnaam toe te voegen. Dit geeft de website een minder professionele uitstraling. Veel partijen zullen om deze reden al snel overstappen op een betaald pakket van JouwWeb. Inclusief de gratis website software biedt JouwWeb drie verschillende pakketten aan. Een pakket met een losse domeinnaam kost je maandelijks 8 euro. Voor het grootste pakket, met onder andere twee domeinnamen, betaal je 16 euro per maand.

Net als bij Wix en WordPress biedt ook JouwWeb de mogelijkheid aan om een webwinkel te beginnen. Met het goedkoopste pakket van 8 euro per maand kun je tien producten aan de webwinkel toevoegen. Bij enige groei van de webshop zal je zodoende al snel over moeten stappen op het duurdere pakket. Bij dit pakket kun je een onbeperkt aantal producten toevoegen.

Bezoek Jouwweb    Lees de uitgebreide review


 

Wix

wix logo 300x300Wix is zeer geschikte websitesoftware voor een relatief klein bedrijf of een particulier. Er zijn verschillende standaard templates beschikbaar die je website direct een professionele uitstraling zullen geven. De website is vervolgens uit te breiden met verschillende extra’s, zoals een nieuwsbrief of een boekingssysteem. Deze elementen kunnen in de Wix App Market aan je website worden toegevoegd. Ook voor de ontwikkeling van een webshop kun je bij Wix terecht.

We hebben een uitgebreide review over Wix geschreven. Als je echt uitgebreide informatie zoekt raden we je aan die te lezen. Je kunt ook simpelweg op de knop hieronder klikken om gratis te ontdekken wat mogelijk is.

Er worden verschillende pakketten aangeboden. Het eerste pakket is gratis, waarbij je geen eigen domeinnaam hebt en er reclame op je website getoond wordt. Een pakket zonder reclame en met een eigen domeinnaam kost je 8,50 euro per maand. Voor het opzetten van een website wordt een bedrag van 16,50 euro per maand gerekend. Je kunt hierbij een onbeperkt aantal producten toevoegen.

Bezoek Wix    Lees de uitgebreide review


 

WordPress

wordpress logo 300x300Waar het met de Wix website software mogelijk is om uit standaard templates te kiezen, geldt dat ook voor het gebruik van de WordPress websitebouwer. Een belangrijk verschil is echter dat je zelf een webhosting pakket af moet nemen om WordPress te kunnen installeren. Enige kennis over het opzetten van een website is zodoende een vereiste. Op internet vind je verschillende handleidingen waarin je stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kunt beginnen aan het gebruik van de WordPress website software.

WordPress behoort niet voor niets tot de top 3 beste website software. Dit valt te verklaren door het feit dat je met WordPress van ongelooflijk veel vrijheid geniet. Je kunt de broncode van je website aanpassen, je kunt kiezen uit duizenden plug-ins om de functionaliteit van je website uit te breiden, en nog veel meer. Net als met Wix is het ook met WordPress mogelijk om een webshop op te zetten. WordPress kan gratis gedownload worden en is beschikbaar in het Nederlands. Maar we raden je aan om de WordPress.com te gebruiken waar we hieronder naar linken. Dan heb je geen zorgen over de hosting en andere technische aspecten. Het is bovendien nog beperkt gratis ook.

Kosten
Voor het draaiende houden van een WordPress site betaal je ongeveer €8 per maand. We gaan hier uit van: domeinregistratie, hosting, een template & plugins.

Bezoek WordPress    Lees de uitgebreide review


Beste website software voor ZZP’ers

Voor ZZP’ers zonder kennis over het bouwen van websites is de website software van Wix en JouwWeb het meest geschikt. Met een paar simpele muisklikken kun je een professionele website in elkaar zetten! Door voor een pakket met een eigen domeinnaam te kiezen, voorkom je dat de website “goedkoop” overkomt op potentiële klanten. Reclame van website software op je eigen website staat immers bepaald niet professioneel. Wix biedt een breed scala aan plug-ins van externe ontwikkelaars. Zo kun je de functionaliteit van je website verder uitbreiden.

Beste website software voor het MKB

Als MKB’er kun je het gebruik van de beste gratis website software, WordPress, overwegen. Je betaalt hierbij geen maandelijkse kosten voor het opzetten van de website, enkel voor je webhosting pakket en domeinnaam. Deze kosten zijn lager dan de kosten voor Wix en JouwWeb. Daarbij heb je de keuze uit aanzienlijk meer plug-ins en templates om de website naar je eigen hand te zetten. Ook voor grootzakelijk gebruik valt WordPress aan te raden. Door de broncode aan te passen sluit de website naadloos aan bij de huisstijl van je organisatie.

Beste gratis website software

Zoals eerder beschreven werd, zien wij WordPress als de beste gratis website software van dit moment. De mogelijkheden zijn eindeloos, de website is eenvoudig te onderhouden en het enige wat je nodig hebt is een webhosting pakket en eigen domeinnaam. Vergelijkbaar met WordPress zijn ook website pakketten als Joomla en Drupal. Net als WordPress dien je deze gratis websitesoftware zelf te installeren. Dit vergt enige basiskennis over PHP en HTML. In het bijzonder, wanneer je ook de broncode van een website aan wil kunnen passen.

Waar moet een goede website aan voldoen?

Je kunt er niet omheen, een goede zakelijke website is belangrijk. Daarvoor heb je goede zakelijke software nodig. Voordat je begint aan de ontwikkeling van je website is het belangrijk om te weten waar een goede zakelijke website aan moet voldoen. Zeven belangrijke aandachtspunten op een rij.

1. Vindbaar

Je kunt een schitterende website hebben, maar als niemand erop terechtkomt is deze alsnog nutteloos. Zorg dus dat je website goed vindbaar is op het web. Dat doe je met zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd. Kort door de bocht houdt SEO in dat je jouw website optimaliseert om zo hoog mogelijk in Google te ranken wanneer mensen naar relevante termen zoeken
Dat doe je onder andere door de juiste zoekwoorden in je website te verwerken, de kwaliteit van de inhoud van je website hoog te houden en de snelheid van je website te optimaliseren; allemaal aspecten die Google meeneemt in de ranking van jouw website.

2. Leesbaar

Een goede website is overzichtelijk ingericht en daardoor goed leesbaar. De scannende lezer moet in één oogopslag kunnen zien op welke website hij is beland, wat jouw bedrijf doet, waarom en voor wie. Het is belangrijk om de aandacht van de lezer te trekken én vast te houden. Het leesbaar maken van je website doe je onder andere door tussenkoppen en witregels te gebruiken.

3. Snel

Je hebt slechts enkele seconden om de aandacht van de websitebezoeker te pakken. Zorg daarom voor een snelle website. Duurt het laden van jouw website langer dan drie seconden? Dan is de kans groot dat de bezoeker al weggeklikt heeft. Zonde! Kies daarom voor zakelijke software waarmee je een snelle website kunt bouwen.

4. Gebruiksvriendelijk

Een goede zakelijke website is een klantgerichte website, die ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Sommige websitebouwers verliezen zichzelf soms in mooie designs, fancy knoppen en graphics. Daarmee verliezen ze de functionaliteit van de website uit het oog. Terwijl die juist zo belangrijk is voor optimaal gebruikersgemak!

Een gebruiksvriendelijke website is een website die functioneel is en uitnodigt om te klikken. Wanneer jouw websitebezoeker te lang moet zoeken naar het juiste knopje is de kans groot dat hij al afgehaakt is. Maak het je websitebezoeker gemakkelijk met een gebruiksvriendelijke website. Er zijn legio onderzoeksresultaten bekend over hoe websitebezoekers zich gedragen op een website, wat ze belangrijk vinden en waar ze wel of niet op klikken. Maak daar zinvol gebruik van! Gebruik daarom zakelijke software waarmee je jouw website gemakkelijk gebruiksvriendelijk kunt inrichten.

5. Responsive

Het zal je verbazen hoeveel websites nog steeds niet optimaal mobiel vriendelijk zijn. Zonde! Ook al ben je actief in een markt waarin veel van jouw websitebezoekers veelal vanachter hun pc of laptop werken, is het nog steeds belangrijk om een responsive website te hebben. We browsen meer en meer mobiel. Ook zakelijke websitebezoekers. Het is dus zonde als jouw website niet goed zichtbaar en leesbaar is op een smartphone of tablet. Een gemiste kans. Gebruik daarom altijd zakelijke software waarmee je een responsive website kunt bouwen.

6. Veilig

Sinds de verscherpte AVG zijn we meer dan ooit bewust bezig met privacy en online gegevensbescherming. Zo ook jouw websitebezoeker. Vraag je persoonlijke gegevens aan je websitebezoeker, om bijvoorbeeld iets te downloaden of aan te schaffen? Dan is een HTTPS-protocol onvermijdelijk om op een veilige manier gegevens uit te wisselen. Je herkent HTTPS-websites aan het groene slotje in de browserbalk.

Je verkrijgt deze HTTPS-status door een SSL certificaat aan te schaffen. Dat vinden niet alleen jouw websitebezoekers prettig, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat ze hun persoonsgegevens achterlaten, ook Google waardeert een goed beveiligde website met een hogere ranking dan een niet beveiligde website. Kortom, HTTPS is de nieuwe standaard.

7. Representatief

Over smaak valt niet te twisten. Er bestaat dan ook niet iets als een mooie of lelijke website; dat is subjectief. Echter is een goede zakelijke website hoe dan ook representatief. De website van jouw bedrijf is immers je online visitekaartje. Denk daarom goed na over de vormgeving van jouw website. Kies voor een ontwerp dat aansluit bij de merkbeleving van jouw bedrijf en/of product.

Ben je een kleurrijke freelancer die waarde hecht aan creativiteit, of juist een zakelijke accountant die bekendstaat om z’n accuratesse? Kies het imago dat past bij de identiteit van jouw bedrijf en ontwikkel een representatieve website. Met de juiste zakelijke software kun je de vormgeving gemakkelijk aanpassen op de uitstraling die bij jouw onderneming past.

Conclusie beste website software

Kortom, de beste website software van dit moment is WIx. Samen met WordPress en JouwWeb biedt het je de mogelijkheid om binnen een paar uur een professionele website in elkaar te zetten. Het is afhankelijk van het aantal functies dat je aan de website toe wilt voegen, welke website software het meest geschikt is. Wix en JouwWeb zijn het makkelijkst in hun gebruik, terwijl WordPress de meeste mogelijkheden biedt.
Een goede website is geen luxe meer, maar een noodzaak voor ieder bedrijf en iedere ZZP’er. Kortom, een goede website is essentieel voor ieder type onderneming.

Uitslag beste website software

Onderstaand hebben we de uitslag van de beste website software test voor je op een rijtje gezet. Voor ons is Wix de absolute winnaar, op de voet gevolgd door WordPress en JouwWeb. Naast deze pakketten om een website te maken zijn er verschillende andere mogelijkheden beschikbaar. Eerder werden al Jimdo en Joomla genoemd. Op basis van onze testelementen vallen deze pakketten echter buiten de top 3 beste website software.

Veel startende ondernemers maken hun eigen website zelf, om kosten te besparen. Sommigen hebben daar feeling voor en plezier in. Anderen niet, die besteden het veelal in een later stadium alsnog uit. Grote bedrijven laten hun website vaak ontwikkelen door hun eigen marketingafdeling met een eigen webbouwer, of de marketingafdeling besteedt het uit aan een professionele website ontwikkelaar.

Waar we op beoordelen

Bij het vergelijken van de website software van verschillende aanbieders zijn er een aantal punten waarop wij gelet hebben. Denk aan de kosten voor de beste website software, de toegankelijkheid van de website software, de mogelijkheden die geboden worden en de hulp die de klantenservice je biedt. Zeker wanneer je geen ervaring hebt met het bouwen van een website is het prettig om hierbij geholpen te worden. Ofwel persoonlijk door een medewerker, ofwel door een handleiding waarin de verschillende functies van de beste website software beschreven staan.

Alle website software