webflow logo 300x300

Webflow Review

Webflow leent zich voornamelijk voor het neerzetten van een strak design van een website op een eenvoudige manier. Geen kennis van code nodig. Lees alles over Webflow!

Wie gebruikt deze software? Eenmansbedrijven op zoek naar eenvoudige oplossingen voor bedrijfswebsites. ( Die grafisch sterk zijn: Kleine Hotels / Café's etc. ) Wie gebruikt deze software? Eenmansbedrijven op zoek naar eenvoudige oplossingen voor bedrijfswebsites. ( Die grafisch sterk zijn: Kleine Hotels / Café's etc. )

icoonProductdetails

Begin Prijs € 25 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie  Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Webflow Hulplijn
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Webflow.com
Hoofdkantoor San Francisco

icoonWebflow Webdesign Software

Webflow heeft Nederlands nog niet als voertaal in hun systeem, kennis van de Engelse taal is dus een vereiste. Buiten dat is Webflow een fijne drag & drop sitebuilder die voornamelijk op design vlak voor loopt op de concurrentie. De kern van het bedrijf is visuele vormgeving, dus als je actief bent in die sector heb je al snel een goede match. 

Visuele Drag & Drop

Eenvoudig in gebruik

Basis van veel mooie websites

Ideaal voor simpelere websites

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Een website maken met Webflow

Een website maken is de laatste jaren met de komst van zogenaamde content management systemen steeds makkelijker geworden. Webflow en WordPress zijn hier twee goede voorbeelden van. In deze Webflow review vertellen we je meer over de werking van het Webflow website pakket en de functies die het je biedt. Met dit website pakket start je binnen een paar muisklikken met een eigen website, die je voor een groot deel naar je eigen hand kunt zetten. Een belangrijk voordeel hiervan: je hebt weinig tot geen technische kennis nodig! Een website maken met Webflow is zo voor iedereen mogelijk.

Webflow website pakket

Het Webflow website pakket wordt online aangeboden. Via de Webflow login rechts bovenin het scherm kun je direct naar je dashboard gaan! In het dashboard heb je de mogelijkheid om een website volledig naar je eigen wensen te ontwerpen. Hierbij heb je de keuze uit meer dan honderd templates die als een basis voor je eigen website gebruikt kunnen worden. Zoals eerder beschreven werd heb je hier geen technische kennis voor nodig! Je kunt objecten eenvoudig aan je pagina’s toevoegen, met je muis naar de juiste plek verslepen en vervolgens vullen met je eigen content.

Tip: het volgen van een Webflow 101 crash course kan je helpen om nog vaardiger te worden in het ontwikkelen van websites met het Webflow website pakket. Deze Webflow cursus is gratis te volgen en duurt circa twee uur. Later in deze Webflow review vertellen we je er meer over.

Kosten Webflow pakket

Een voordeel van het Webflow website pakket is de mogelijkheid om een gratis proefaccount aan te maken. Met dit proefaccount heb je de mogelijkheid om de verschillende functies van Webflow gratis uit te proberen. Wanneer je tevreden bent over de mogelijkheden die het Webflow website pakket je biedt, kun je overstappen op een van de drie pakketten die men je aanbiedt: Basic, CMS en Business.

Het Basic-pakket van Webflow kost maandelijks 12 dollar en vormt de perfecte start voor een simpele website! Wanneer je website groeit en je bijvoorbeeld met meerdere gebruikers aan de content op je website wilt werken, is een overstap naar het CMS-pakket interessant. Dit pakket kost je maandelijks 16 dollar.

Het grootste pakket, het Business-pakket, kost maandelijks 36 dollar. Met dit pakket is het mogelijk om gebruikers bestanden te laten uploaden, werk je met nog meer mensen aan een website en kun je tot 1 miljoen bezoekers per maand ontvangen.

Functies en koppelingen van Webflow

Er zijn vele functies en koppelingen mogelijk in het gebruik van Webflow. Eerder werd al beschreven dat je bij het gebruik van Webflow website software de keuze hebt uit meer dan honderd templates. Standaard zitten er talloze extra functies in het Webflow dashboard, waarmee je nog meer uit je website haalt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je website te koppelen aan Google Spreadsheets, de mogelijkheid om data op te slaan in een eigen database, de mogelijkheid om nieuwe berichten automatisch op Twitter te publiceren, enzovoorts.

Naast deze voorbeelden biedt Webflow in totaal meer dan 750 soortgelijke apps en koppelingen aan. Wanneer je een gratis account hebt aangemaakt kun je het volledige aanbod aan Webflow apps bekijken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een Webflow contact form aan je website toe te voegen.

Beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Mede door het feit dat er geen technische kennis vereist is om een website te maken met Webflow, is dit website pakket zeer gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot WordPress, heeft Webflow momenteel geen Nederlandse versie. Wel biedt Webflow een heuse Webflow academy, ook wel Webflow university genoemd, aan. Hier vind je voor tientallen uren aan instructies, die je helpen om meer uit het Webflow website pakket te kunnen halen. Eerder werd al genoemd dat je hier de Webflow crash course kunt volgen om direct goed van start te gaan.

Ook vind je op de Webflow blog of het Webflow forum een groot aantal artikelen over de verschillende functies die Webflow haar gebruikers biedt. Je doet hier inspiratie op voor de ontwikkeling van je eigen website! Kijk ook eens naar de voorbeelden die Webflow geeft van de websites van andere gebruikers. Deze geven je een goed beeld van de mogelijkheden van het Webflow CMS.

Conclusies over Webflow website software

Al met al kunnen we concluderen dat Webflow een fijne basis biedt om aan de slag te gaan met je eigen website. Het maakt hierbij niet uit of het om een kleine, persoonlijke blog gaat, of een grote bedrijfswebsite. Houd er rekening mee dat je naast de gratis proefversie geen gratis pakket van Webflow hebt. Hierin verschilt Webflow van bijvoorbeeld het WordPress website pakket. Ook het feit dat Webflow niet in het Nederlands aangeboden wordt, kan als een nadeel worden gezien.

Er zijn op de website van Webflow interessante cursussen te volgen om meer uit dit website pakket te halen. Dit is ten opzichte van WordPress een voordeel! Ook heb je, net als bij WordPress, een groot Webflow forum om vragen te stellen aan ontwikkelaars en andere gebruikers. Ideaal wanneer je er even niet meer uit komt.