PSP

Woocommerce iDeal

woo commerce banner

Woocommerce is 1 van populairste webshop oplossingen en iDeal is van populairste betaalmethodes in Nederland.

Betalingen in je Woocommerce winkel met iDeal ontvangen is dan ook van het grootste belang, als je actief bent op de Nederlandse markt. Je wilt dat de checkout bij je Woocommerce webshop met iDeal mogelijk is.

Woocommerce iDealGelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om zulke betalingen gemakkelijk te kunnen ontvangen.

Top WooCommerce Payment Providers 

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

In dit overzicht vind je de beste Payment Service Providers

Hieronder vind je onder meer hoe dit werkt en welke oplossingen er precies zijn. Je zult zien dat er voldoende kant en klaar oplossingen zijn die de integratie van iDeal in een Woocoommerce shop erg eenvoudig maken.

Mogelijkheden iDeal in Woocommerce winkel te accepteren

Ten eerste moet je jezelf er bewust van zijn dat je op 2 verschillende manier iDeal kan accepteren in je webwinkel:

 1. via een contract dat je hebt met je bank, bijvoorbeeld ING.
 2. via een payment service provider

We raden ondernemers eigenlijk altijd aan om gebruik te maken van een payment service provider. Dit om de doodsimpele reden dat deze eigenlijk altijd een goedkoper transactietarief hanteren dan je eigen bank. Bovendien zijn ze vaak sneller met het integreren van nieuwe technieken.

Wanneer je gekozen hebt voor 1 van bovenstaande mogelijkheden om iDeal te kunnen accepteren is het natuurlijk nog van groot belang dat  de betaaloplossing geïntegreerd wordt in de Woocommerce omgeving. Dit is gemakkelijk te doen. Dit omdat de meeste psp's een makkelijk te installeren plugin hebben voor Woocommerce. Zo werkt het iDeal accepteren in andere webshop software trouwens ook, gemakkelijke installatie met een plugin of een module.

Zo is er een Nederlands bedrijf dat een plugin voor WordPress geschreven heeft zodat je betalingen via iDeal gemakkelijk kunt ontvangen. Dit werkt voor alle grote Nederlandse iDeal oplossingen. Hierbij moet vermeld worden dat er kosten vast zitten aan deze plugin.

De andere optie is je bedrijf aansluiten bij een payment service provider. Dit heeft als voordeel dat er bij een aantal van deze aanbieders van huize uit gratis plugins beschikbaar zijn. Deze plugins stellen je in staat om meerdere betaalmethodes gemakkelijk te accepteren. Daaronder valt ook iDeal in je Woocommerce winkel. Naast het lagere tarief is dus ook het gemak en de prijs van integratie een stuk gunstiger.

Welke psp heeft een goede Woocommerce plugin?

Nu je weet dat psp's plugins beschikbaar stellen is het zaak dat je de voor jou meest aantrekkelijke payment provider er tussen uit kiest. Om je een klein beetje op weg te helpen hebben vindt je hieronder een aantal psp's die een plugin voor Woocommerce beschikbaar stellen zodat je via hun service iDeal betalingen gemakkelijk in je Woocommerce webshop kunt ontvangen.

Mollie

De betaaloplossingen van  Mollie zijn veelzijdig en betaalbaar te noemen. Deze payment service provider heeft een zeer goede plugin voor WordPress waardoor het kinderlijk eenvoudig is om verschillende betalingen gemakkelijk te ontvangen.

Targetpay

Targetpay is ook een bekende op de Nederlandse PSP met een gratis plugin die je dus gemakkelijk in de WordPress omgeving kunt installeren. Ook targetpay heeft aantrekkelijk tarieven voor transacties die voldaan geworden met iDeal.

Pay.nl

Misschien wel onze favoriet, naast het feit dat ze een fantastische backend hebben is de kerntaak, het verwerken van betalingen, ook op en top geregeld.

De plugin die voor Woocommerce beschikbaar is is zeer gemakkelijk in te stellen en werkt werkelijk zeer gemakkelijk. Daarnaast zijn de tarieven ook nog eens super aantrekkelijk en worden er naast iDeal een breed scala aan andere betaalmethodes geaccepteerd.

Sisow

Sisow is een oude bekende psp waar we zelf veel ervaring mee hebben. Ook al lijkt de website wat verouderd, de plugin die ze beschikbaar stellen werkt uitstekend en ook de service die geleverd wordt is perfect.

Net als de eerder genoemde partijen bieden zij ook een gratis abonnement en betaal je enkel per transactie, erg interessant voor de startende ondernemer.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het vrij gemakkelijk om een Woocommerce shop klaar te maken voor iDeal betalingen. Het is een kwestie van je inschrijven bij een payment service provider die een plugin voor WordPress biedt en de instellingen juist zetten. Daarna ben je klaar om jouw producten te verkopen en de checkout met iDeal te laten doen.

Related posts
PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *